HockeyNews
PLUS

”Det är ingen som vill åka rundor och förlora”

(4459) Jonas Ahnelöv
Bildbyrån

Publicerad: 18 oktober 2018

FacebookXWhatsApp

Rögle har fått en tung inledning på säsongen. Nu väntar dubbelmöte mot Timrå – ett gyllene läge att reparera den miserabla starten. 

– Vinner vi där är vi med igen. Tabellen är ju väldigt öppen, säger den erfarne backen Jonas Ahnelöv till HockeyNews.se. 

Med värvningar som Mattias Sjögren, Christian Thomas, Matt Anderson och Jonas Ahnelöv skulle Rögla vara med och etablera sig i SHL på allvar den här säsongen. Men laget har fått en minst sagt tung start på och ligger sist i tabellen. 

När man tog första vinsten mot Örebro i förra veckan trodde många att det skulle vända, inklusive stjärnbacken Jonas Ahnelöv. 

– Men sen kom vi upp till Luleå och så vart det inte som vi ville. Nu har vi två viktiga sexpoängsmatcher, och vinner vi där är vi med igen. Tabellen är ju väldigt öppen, säger han. 

Hur frustrerande är det att ni inte får det att funka?

– Alla är väl frustrerade för det är inte den här situationen vi vill vara i. Det känns som att vi vill lite för mycket. Då skiter det sig. Det är väl känslor som bubblar över, ibland vill man bara ta ut sina känslor på något sätt. Det är ingen som vill åka rundor och förlora, säger han. 

Jonas Ahnelöv har varit i den här situationen en gång tidigare, då i Modo. Som en av de bärande spelarna med sin rutin ska han hjälpa laget att hitta en vinnande väg. 

– Vi måste hålla oss till planen, och alla måste dra åt samma håll. Gör vi inte det kommer det bli skit av allt. Vi får fortsätta kriga på, säger han. 

Vad har du för lärdomar från året i Modo som du kan ta med dig nu?

– Det är klart, man får försöka steppa upp och hjälpa laget. Det gäller att alla rannsakar sig själva och drar åt samma håll. Om en åker och gör sin grej, då blir det bara skit av allting. Vi måste hålla ihop som en grupp.

Gör ni inte det?

– Med den gruppen vi har nu känns det ändå som att vi har en bra kärna. Men det gäller att alla gör det. Den som inte vill följa med på det behöver inte vara här. Vi behöver inte ha någon som åker runt och inte gör vad den ska. 

Pratar ni mycket inom gruppen om det?

– Det är klart vi pratar. Vi har möten varje dag nästan, vi går igenom vad vi måste förbättra och vad vi gjort dåligt. Vi kommer ju komma längre om vi är positiva, men visst, det finns en gräns. Hur positiv ska jag vara liksom? Man försöker hålla humöret uppe. Förhoppningsvis kommer det vända. Vi jobbar ju så jävla mycket, får vi bara till den lilla spetsen framåt så kommer det. Bakåt tycker jag att det känns ganska stabilt, säger han

Nu väntar en viktig vecka med dubbelmöte mot Timrå – som överraskat i inledningen. Två vinster där och man är med igen. 

– Ja, så är det ju. Timrå har gjort det bra, men spelar vi vårt spel ska det inte vara några större problem, säger han. 

För egen del har inledningen varit något ljusare. På sina sju matcher är han en av spelarna med mest istid och en av få som har plusresultat i +/- kolumnen. Med 115 landskamper kan han vara en av spelarna som är aktuell för Tre Kronor, men det är ingenting han funderar på. 

– Jag spelar bara på. Jag stänger aldrig några dörrar. Vill de att jag ska vara med och spela så är jag med. Det är ingenting jag åker och tänker på, jag försöker komma in i det och hjälpa laget. Det är där mitt största fokus ligger just nu, säger han.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!